3 Προϋποθέσεις για το στεγαστικό σας δάνειο

Πλέον οι τράπεζες στην Ελλάδα λαμβάνουν αυστηρά υπόψη τους μόνο το δηλωμένο εισόδημα στην εφορία στις προϋποθέσεις στεγαστικού δανείου. Κατά αρχήν λοιπόν πρέπει να έχουμε κάποιο εισόδημα δηλωμένο και όσο πιο σταθερό γίνεται.

Επιπλέον, στις προϋποθέσεις στεγαστικού δανείου είναι και η καλή εικόνα μας στο παρελθόν. Καλό είναι να μην είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν καθυστερήσει πληρωμές άλλων οφειλών σε τράπεζες πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα, επίσης μια θετική προϋπόθεση για την ομαλή πορεία της αίτησή σας για στεγαστικό δάνειο.

Σίγουρα επίσης χρειάζεται και κάποιο ποσό κατατεθειμένο για να αποδεικνύουμε πως έχουμε την προκαταβολή.

Προκαταβολή

Μάθετε περισσότερα για το ποσό που πρέπει να έχετε διαθέσιμο σαν προκαταβολή καθώς και πληροφορίες για το πώς οι τράπεζες διαχειρίζονται τα αιτήματα σας.

Μετα τις περιπέτειες της χώρας που είχαν σαν κύριο αποτέλεσμα τον μεγάλο αριθμό κόκκινων δανείων, τα στεγαστικά δάνεια που εκταμιεύονται έχουν πλέον άλλες προϋποθέσεις. Πρέπει να έχετε υπόψιν σας πριν ξεκινήσετε για στεγαστικό δάνειο τα εξής: Καμία τράπεζα στην Ελλάδα δεν χρηματοδοτεί πάνω από το 75-80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει το υπόλοιπο ποσοστό σαν προκαταβολή. Δηλαδή: αν το ακίνητο κοστίζει 100.000€ τότε η προκαταβολή σας πρέπει να είναι σχεδόν πάντα πάνω από 20.000€ για ένα δάνειο 80.000€. Μεγαλύτερη προκαταβολή λοιπόν, η οποία έχει και τα παρακάτω αποτελέσματα: Περισσότερες πιθανότητες έγκρισης.

Έξοδα

Δείτε αναλυτικά τα έξοδα που θα έχετε να διαχειριστέιτε όταν αποφασίσετε πως είστε έτοιμοι για αυτήν την κίνηση, με ή χωρίς εισφορά μεσίτη.

Παρακάτω θα δώσουμε με αριθμούς ένα παράδειγμα για αγορά ακινήτου αξίας 100.000€ με δάνειο 80.000€ για να δούμε τα έξοδα που προκύπτουν από αυτό. Έχετε λοιπόν κάποια έξοδα (τα περισσότερα) που δεν μπορείτε να αποφύγετε βάσει νόμου και κάποια έξοδα που ίσως κατά περίπτωση θα μπορούσαν να αποφευχθούν όπως π.χ. την προμήθεια ενός μεσίτη αν μπορούμε να βρούμε και να διαπραγματευτούμε το ακίνητο μόνοι μας η και κάποια άλλα ακόμα. Παρακάτω λοιπόν βλέπετε κατά προσέγγιση των μέσων όρων της αγοράς όλα τα έξοδα για το παραπάνω παράδειγμα: Δείτε το παράδειγμα εδώ

 

Από εκεί και πέρα όλα θα θέλαμε να συζητήσουμε και να ερευνήσουμε μαζί σας διεξοδικά το οποιοδήποτε πρόβλημα σας κάνει να αναβάλετε την αγορά ακινήτου σας με δάνειο. Είμαστε εδώ για αυτά περισσότερο, μη διστάζετε και επικοινωνήστε μαζί μας, η πολυετή μας τραπεζική εμπειρία μπορεί να βοηθήσει σχεδόν πάντα σίγουρα. Επίσης, στην eCredit δεν έχετε καμία επιβάρυνση!

Επικοινωνήστε μαζί μας. Με 95% επιτυχία στα στεγαστικά δάνεια, σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε και εσάς!

Χρήσιμα:

Δείτε την επιλεξιμότητά σας για στεγαστικό δάνειο

Μάθε πόσο στεγαστικό δάνειο μπορείς να πάρεις!

Τι ξέρεις για τα επιτόκια στεγαστικών δανείων;

Στεγαστικό δάνειο: 6 βήματα για άμεση εκταμίευση

Υπολογισμός στεγαστικού δανείου: Απαντήσεις σε 3 σημαντικά ερωτήματα