Προϋποθέσεις για το στεγαστικό σας δάνειο.

Τι χρειάζεται να λάβετε υπόψιν σας;

Πλέον τώρα στο 2022 οι τράπεζες στην Ελλάδα λαμβάνουν αυστηρά υπόψη τους μόνο το δηλωμένο εισόδημα στην εφορία. Κατά αρχήν λοιπόν πρέπει να έχουμε κάποιο εισόδημα δηλωμένο και όσο πιο σταθερό γίνεται. Επιπλέον, καλό είναι να μην είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν καθυστερήσει πληρωμές άλλων οφειλών σε τράπεζες πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα. Σίγουρα επίσης χρειάζεται και κάποιο ποσό κατατεθειμένο για να αποδεικνύουμε πως έχουμε την προκαταβολή. Από εκεί και πέρα όλα θα θέλαμε να τα συζητήσουμε και να ερευνήσουμε μαζί σας διεξοδικά το οποιοδήποτε πρόβλημα σας κάνει να αναβάλετε την αγορά ακινήτου σας με δάνειο. Είμαστε εδώ για αυτά περισσότερο, μη διστάζετε και επικοινωνήστε μαζί μας, η πολυετή μας τραπεζική εμπειρία μπορεί να βοηθήσει σχεδόν πάντα σίγουρα.

Προκαταβολή

Μάθετε περισσότερα για το ποσό που πρέπει να έχετε διαθέσιμο σαν προκαταβολή καθώς και πληροφορίες για το πώς οι τράπεζες διαχειρίζονται τα αιτήματα σας.

Έξοδα

Δείτε αναλυτικά τα έξοδα που θα έχετε να διαχειριστέιτε όταν αποφασίσετε πως είστε έτοιμοι για αυτήν την κίνηση, με ή χωρίς εισφορά μεσίτη.

Προκαταβολή

Μετα τις περιπέτειες της χώρας που είχαν σαν κύριο αποτέλεσμα την κληρονομιά στις τράπεζες ενός τεραστίου αριθμού απλήρωτων (κόκκινων) δανείων, τα στεγαστικά δάνεια που εκταμιεύονται έχουν πλέον άλλες προϋποθέσεις. Πρέπει να έχετε υπόψιν σας πριν ξεκινήσετε για στεγαστικό δάνειο τα εξής: Καμία τράπεζα στην Ελλάδα δεν χρηματοδοτεί πάνω από το 75-80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει το υπόλοιπο ποσοστό σαν προκαταβολή. Δηλαδή: αν το ακίνητο κοστίζει 100.000€ τότε η προκαταβολή σας πρέπει να είναι σχεδόν πάντα πάνω από 20.000€ για ένα δάνειο 80.000€. Μεγαλύτερη προκαταβολή λοιπόν, η οποία έχει και τα παρακάτω αποτελέσματα: Περισσότερες πιθανότητες έγκρισης.

Έξοδα

Παρακάτω θα δώσουμε με αριθμούς ένα παράδειγμα για αγορά ακινήτου αξίας 100.000€ με δάνειο 80.000€ για να δούμε τα έξοδα που προκύπτουν από αυτό. Έχετε λοιπόν κάποια έξοδα (τα περισσότερα) που δεν μπορείτε να αποφύγετε βάσει νόμου και κάποια έξοδα που ίσως κατά περίπτωση θα μπορούσαν να αποφευχθούν όπως π.χ. την προμήθεια ενός μεσίτη αν μπορούμε να βρούμε και να διαπραγματευτούμε το ακίνητο μόνοι μας η και κάποια άλλα ακόμα.Παρακάτω λοιπόν βλέπετε κατά προσέγγιση των μέσων όρων της αγοράς όλα τα έξοδα για το παραπάνω παράδειγμα:

ΕΙΔΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΟΣΤΟΣ
ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟ Χ 2% (+24% ΦΠΑ)
(όχι απαραίτητο αν έχετε βρει το ακίνητο που σας ενδιαφέρει)
2.480€
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΑΚΙΝΗΤΟ Χ 0,7% (+24% ΦΠΑ)
868€
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΚΙΝΗΤΟ Χ 0,5% (+24% ΦΠΑ)
620€
ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ (μεταβίβαση)
ΑΚΙΝΗΤΟ Χ 0,475% (+24% ΦΠΑ)
589€
ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ (προσημείωση)
ΔΑΝΕΙΟ Χ 120% Χ 0,8% (+24% ΦΠΑ)
952€
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ
Μ.Ο.
800€
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΛΠ
150€
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ Μ.Ο. ΕΤΗΣΙΑ
200€
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΙΤΗ 6.659€
ΣΥΝΟΛΟ
ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΙΤΗ 4.179€

Με λίγα λόγια...

Αρα βλέπετε πως το δάνειο σας πρέπει να ανέβει κατευθείαν σχεδόν κατά 5.000 €* αν δεν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε από δικά σας διαθέσιμα χρήματα τις δαπάνες. Αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, εμείς θα σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση για όλα ενημερώνοντας σας για όλες τις λεπτομέρειες. Επίσης εύκολα μπορείτε να υπολογίσετε και μόνοι σας πατώντας το κουμπί στα αριστερά.

*Όλα τα ποσά είναι κατά προσέγγιση πάντα σύμφωνα με τα ισχύοντα την ημερομηνία που ελέγχθηκαν από τις πηγές.

Callback

Συμπληρώστε το τηλέφωνο σας και θα σας καλέσουμε.

Συμπληρώστε την φόρμα επιλεξιμότητας σήμερα

Ότι χρειάζεστε για το στεγαστικό σας δάνειο το έχει η eCredit.

© 2024 · eCredit ·  All rights reserved
Website development by #BrandupStrategies

Μείνετε ενημερωμένοι!