Ποιο είναι το κόστος για την απόκτηση νέας κατοικίας – Δίλημμα στα στεγαστικά δάνεια ανάμεσα σε σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο

Όλο και περισσότεροι δανειολήπτες στρέφονται στα προϊόντα με σταθερό επιτόκιο – Τι λένε τα «ψιλά» γράμματα

Παρά τον επίμονο πληθωρισμό, ο οποίος, σύμφωνα με την Eurostat, επιβράδυνε μεν, οριακά δε, τον Φεβρουάριο, στο 8,5% και την εκτόξευση του κόστους δανεισμού, ως απόρροια της επιτοκιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), συνεχίζει και παραμένει το όνειρο κάθε Έλληνα η απόκτηση ακινήτου.

Το πρώτο δίμηνο του 2023 η στεγαστική αγορά συνέχισε να καταγράφει υψηλές «πτήσεις», με τις εκταμιεύσεις να έχουν αυξηθεί κατά 26% σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα (168 εκατ. ευρώ έναντι 134 εκατ. ευρώ το 2022) σύμφωνα με τα Τραπεζικά συστήματα. Όσον αφορά στο στόχο για το σύνολο του έτους, αυτός παραμένει στο 1,4 δισ. ευρώ έναντι 1,2 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμενο χρόνο.

Προκειμένου οι δανειολήπτες να αποφύγουν τα στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, φέρεται να στρέφονται μαζικά στα προϊόντα με σταθερό επιτόκιο. Ποιο είναι όμως το κόστος σήμερα για την απόκτηση νέας κατοικίας και ποια είναι η απάντηση στο δίλημμα «σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο»; Στο παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα τιμολόγια που προσφέρονται στους δανειολήπτες από τους ιστότοπους των τεσσάρων μεγαλύτερων Τραπεζικών Συστημάτων στην χώρα.

 

Πηγή: Νewmoney


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *