Υπολογισμός στεγαστικού δανείου: Απαντήσεις σε 3 σημαντικά ερωτήματα

Το στεγαστικό δάνειο είναι μια σημαντική δέσμευση και καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πόσο μας κοστίζει. Με τα εργαλεία της eCredit θα βρείτε εύκολα και απλά το ποσό που μπορείτε να δανειστείτε, το επιτόκιο, την μηνιαία δόση και το τελικό κόστος του στεγαστικού σας δανείου. Έτσι μπορείτε να διαμορφώστε το στεγαστικό δάνειό σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Υπολογισμός στεγαστικού δανείου

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία υπολογισμών (ή συνεχίστε να διαβάζετε) για να απαντήσετε σε 3 βασικά ερωτήματα που σίγουρα έχετε:

01
Πόσα μπορώ να δανειστώ;​
Το ποσό που μπορείτε να δανειστείτε βασίζεται πάνω στο δηλωμένο εισόδημα σας και αυξάνεται από έναν πολλαπλασιαστή.

02
Πόση θα είναι η μηνιαία δόση μου;​
Οι μηνιαίες καταβολές σας συμβάλλουν τόσο στην εξόφληση των χρημάτων που έχετε δανειστεί (κεφάλαιο), όσο και στην καταβολή τόκων.

03
Ποιό είναι το συνολικό κόστος;​
Η διάρκεια της έρευνας από τον πελάτη για να πάει σε όλες τις τράπεζες προκειμένου να μπορεί να συγκρίνει, είναι πάνω από εβδομάδα.

Αναλυτικότερα: Υπολογισμός στεγαστικού δανείου σε 3 βήματα

Σημειώστε ότι αυτός ο υπολογιστής στεγαστικού δανείου υποθέτει ότι το επιτόκιο σας θα παραμείνει το ίδιο για ολόκληρο το διάστημα του δανείου, ότι θα καταβάλετε κανονικά την μηνιαία δόση και το δάνειο δεν είναι σε ρύθμιση.

Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή στεγαστικών για να μάθετε τι πληρώνετε κάθε μήνα και πόσο θα επιβαρυνθείτε συνολικά.

01 | Πόσα μπορώ να δανειστώ;

Το ποσό που μπορείτε να δανειστείτε βασίζεται πάνω στο δηλωμένο εισόδημα σας και αυξάνεται από έναν πολλαπλασιαστή. Παραδοσιακά οι τράπεζες προσφέρουν ένα ποσό ανάμεσα στις 4 με 5 φορές το δηλωμένο εισόδημα σας και σε μερικές περιπτώσεις προσφέρουν περισσότερα η και λιγότερα από αυτό. Εάν στο δάνειο είστε μαζί με 2ο πρόσωπο τότε ο δανειστής μπορεί να συνδυάσει τα εισοδήματα και ή να υπολογίσει με μικρότερο πολλαπλασιαστή πάνω στο άθροισμα των εισοδημάτων ή να πολλαπλασιάσει το μεγαλύτερο εισόδημα και να προσθέσει το μικρότερο στην κορυφή.
Να θυμάστε ότι αυτός ο υπολογιστής θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί απλά ως οδηγός, γιατί και άλλοι παράγοντες εκτός από το εισόδημα, θα επηρεάσουν το ποσό που θα σας προσφερθεί, όπως τα υπάρχοντα χρέη και οι πάγιες μηνιαίες δαπάνες σας.

02 | Πόση θα είναι η μηνιαία δόση μου;

Οι μηνιαίες καταβολές σας συμβάλλουν τόσο στην εξόφληση των χρημάτων που έχετε δανειστεί (κεφάλαιο), όσο και στην καταβολή τόκων. Το συνολικό ποσό που επιστρέφετε είναι ένας συνδυασμός του κεφαλαίου και των χρεωστικών τόκων που έχουν πιστωθεί κατά τη διάρκεια του δανείου.

03 | Ποιό είναι το συνολικό κόστος;

Η διάρκεια της έρευνας από τον πελάτη για να πάει σε όλες τις τράπεζες προκειμένου να μπορεί να συγκρίνει, είναι πάνω από εβδομάδα και εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να συγκρίνει τα δεδομένα που συνέλεξε, άρα για να έχει μία καθαρή εικόνα της στεγαστικής πίστης στην τραπεζική αγορά της χώρας ίσως πρέπει να ψάχνει, να συγκρίνει για να αποφασίσει για ένα μήνα.

Δείτε όλους τους υπολογισμούς εδώ

Επίσης:

Μάθε πόσο στεγαστικό δάνειο μπορείς να πάρεις!

Τι ξέρεις για τα επιτόκια στεγαστικών δανείων;

Στεγαστικό δάνειο: 6 βήματα για άμεση εκταμίευση

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *